300 g karfiol
spenót
10 dkg sajt (fűszeres cheddart és mozzarellát használtam)
kis pohár tejföl
mediterrán fűszerkeverék
bazsalikom
só
pirospaprika
fél fej vöröshagyma
olívaolaj
update1 zsemlemorzsa
koktélparadicsom
Elkészítés:
Kb. 100g friss karfiolt és fél fej hagymát aprítóval ledarálok, olívaolajon megpirítom, sózom, végül paprikát szórok rá. A jénai tálat olívaolajjal kikenem, vékonyan rászórom a zsemlemorzsát és rásimítom a karfiolpörköltöt. Eközben a maradék karfiolt nagyobb rózsákra szedem és sós vízben kb 10 percig főzöm, majd ráteszem a pörkölt rétegre. Erre kerül a friss bazsalikom levél (ezúttal spenótlevéllel keverve), végül a tejfölt összekeverve a lereszelt sajttal és a mediterrán fűszerkeverékkel, ráöntöm a karfiolra., pár szem paradicsommal díszítem a tetejét. Fóliával letakarva 150 fokon 50 percig sütöm, majd a végén 5 perc grillfokozaton megpirítom a tetejét.
Sült libacombbal, árpagyönggyel és savanyúkáposztával tálalom.
Jó étvágyat! 😋😗
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése