250 ml cukormentes áfonyás joghurt vagy natur joghurt ízesített fehérjeporral kikeverve
1 tojás
1 ek utifűmaghéj vagy darált chiamag
1 vanília kikapart belseje
pár csepp citromlé
natúr zabkeksz (vékonyan ellepje a sütőforma alját)
10-20g vaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
A joghurtot, tojást, utifűmaghéjat és a vaníliát összekeverem, kicsit hagyom állni. Ezalatt a natúr zabkekszet aprítóba teszem és ledarálom, beleszórom a sütőtálkába, majd vékony vajszeleteket fektetek rá és 8 percre előmelegített sütőbe teszem. Mikor lejárt az idő, kiveszem a sütőből és óvatosan ráöntöm a joghurtos masszát, végül friss áfonya szemeket nyomkodok bele. 45 percig kb 150 fokon sütöm. Érdemes figyelni, hogy ne égjen meg a teteje. Vizes tálkát ne feledjétek ki a sütőből, így puha marad a joghurtos réteg.
Jó étvágyat! 😊😙
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése