Hozzávalók:
25 dkg padlizsán
1 kisebb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db tojás
1 szál répa
só
bors
petrezselyem
rozmaring
sütőpor
1 ek zabpehely
1 ek utifűmag héj
olívaolaj
A padlizsánt megmosom, felkockázom, megszórom sóval és egy műanyag szűrőbe teszem.
10 perc múlva hideg vízzel leöblítem, jól kinyomkodom, majd késes aprítóba öntöm. A hagymákat megtisztítom, majd szintén az aprítóba teszem a petrezselyemmel, 1 szál karikázott, hámozott répával, 1 ek zabpehellyel, 1 ek utifűmag héjjal, kevés olívaolajjal, sütőporral és a tojások sárgájával, majd durvára aprítom. Ezután felverem a tojásfehérjéket és az aprítóban lévő masszával összeforgatom.
10 perc múlva hideg vízzel leöblítem, jól kinyomkodom, majd késes aprítóba öntöm. A hagymákat megtisztítom, majd szintén az aprítóba teszem a petrezselyemmel, 1 szál karikázott, hámozott répával, 1 ek zabpehellyel, 1 ek utifűmag héjjal, kevés olívaolajjal, sütőporral és a tojások sárgájával, majd durvára aprítom. Ezután felverem a tojásfehérjéket és az aprítóban lévő masszával összeforgatom.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd 180 fokon kb 40 percig sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
Tálalhatod melegen, vagy hidegen salátával és friss sajátkészítésű tk kenyérrel.
Tipp:
Az ezerarcú utifűmaghéj segítségedre lehet, ha esetleg túl vizes a masszád. 1 kanálnyi felszívja a fölösleges nedvességet és szivacsos állagot kölcsönöz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése