2016. október 7., péntek

Mexikói csirke kókuszzsíron pirított újburgonyával

Hozzávalók:

Mexikói páchoz: 🌶🌶
1 tk őrölt chili
¼ tk fokhagymapor
½ tk paprika
1 tk tengeri só
¼ tk szárított oregánó
1 tk bors
1,5 tk őrölt kömény
¼ tk piros paprika
1 dl olívaolaj


Hús:
1 kg csirke felsőcomb

Köret:
újburgonya
brokkoli
karfiol
cukkini
petrezselyem

kókuszzsír



Elkészítés:

A húst megmosom, papírtörlővel felitatom róla a nedvességet, majd az előző este elkészített páclébe forgatom, kicsit hagyom állni. Eközben az újburgonyát félbevágom, befújom kókuszolaj sprayvel, sózom, borsozom, majd sütőpapíros tepsibe teszem. A húsról leöntöm a páclevet, majd sütőzacsiba teszem, lezárom és előmelegített sütőbe tolom a krumplival együtt.

A krumplira rá kell nézni, amikor elkészült, ki lehet venni a sütőből.
A húst kb 45 percig sütöm, a végén kibontom a zacsiból és további 10 percet grillezem.

A zöldségeket megpárolom, a krumplit friss petrezselyemmel megszórom és összeforgatom. Csemege uborkával tálalom.

Tipp:
a sütőzacskó egy iszonyat jó találmány, tökéletesen  megpuhul a hús, átveszi a fűszerek ízét és a sütés utáni egyszerű takarítás sem egy utolsó dolog. Kiveszem a húst belőle, majd kuka. 😄👍

100g NYERS burgonya 20-22g ch-t tartalmaz.

Jó étvágyat! 😙


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése