Mexikói páchoz: 🌶🌶
1 tk őrölt chili
¼ tk fokhagymapor
½ tk paprika
1 tk tengeri só
¼ tk szárított oregánó
1 tk bors
1,5 tk őrölt kömény
¼ tk piros paprika
1 dl olívaolaj
Hús:
1 kg csirke felsőcomb
Köret:
újburgonya
brokkoli
karfiol
cukkini
petrezselyem
só
kókuszzsír
Elkészítés:
A húst megmosom, papírtörlővel felitatom róla a nedvességet, majd az előző este elkészített páclébe forgatom, kicsit hagyom állni. Eközben az újburgonyát félbevágom, befújom kókuszolaj sprayvel, sózom, borsozom, majd sütőpapíros tepsibe teszem. A húsról leöntöm a páclevet, majd sütőzacsiba teszem, lezárom és előmelegített sütőbe tolom a krumplival együtt.
A krumplira rá kell nézni, amikor elkészült, ki lehet venni a sütőből.
A húst kb 45 percig sütöm, a végén kibontom a zacsiból és további 10 percet grillezem.
A zöldségeket megpárolom, a krumplit friss petrezselyemmel megszórom és összeforgatom. Csemege uborkával tálalom.
Tipp:
a sütőzacskó egy iszonyat jó találmány, tökéletesen megpuhul a hús, átveszi a fűszerek ízét és a sütés utáni egyszerű takarítás sem egy utolsó dolog. Kiveszem a húst belőle, majd kuka. 😄👍
100g NYERS burgonya 20-22g ch-t tartalmaz.
Jó étvágyat! 😙
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése