2016. október 2., vasárnap

Skót tojás diétás bundában

Hozzávalók:

4 db tojás
200g darált sertéshús
fokhagyma
bors
rozmaring
zsálya

teljes kiőrlésű zsemlemorzsa a panírhoz
(saját sütésű szárított kenyerem ledarálom)
zabliszt a panírhoz
tojás a panírhoz



A tojásokat keményre főzöm (kb. 8 perc), majd hideg vízbe teszem és óvatosan leszedem a héjukat. A darált sertéshúst beízesítem a fűszerekkel, majd vékony, kör alakú lapokra kinyújtom. Ha nem áll össze a hús, szükség szerint szórhatsz bele egy kis zablisztet, vagy üthetsz bele 1 tojást. Végül a főtt tojásokat becsomagolom a kinyújtott húslapokba, panírozom (zabliszt-tojás-morzsa) és kisütöm forró olajban.

Panírozáshoz használhatsz zabkorpát, ha nincs otthon TK morzsád, valamint olaj nélkül sütőben is kisütheted.

Nagyon jól passzol hozzá tormás-tejfölös mártogatós, melybe egy kávéskanál dijoni mustárt is szoktam tenni, hogy fokozzam az érzést. 😄
Borsófőzelékhez is kiváló.

Angliában találkoztam először ezzel az étellel, azóta is a kedvenceim között tartom számon, hidegen-melegen egyaránt finom. 😊

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése