1 bögre bulgur
2 bögre víz
ételízesítő
A vizet felforralom az ételízesítővel, közben átöblítem a bulgurt, majd
beleszórom a forrásban lévő vízbe és fedő alatt 10-15 perc alatt puhára
párolom. Főzés előtt egy kis kanál olívaolajon átforgathatjuk a bulgur szemeket.
Jó ha tudod:
A bulgur igazi superfood. Magyar neve: tört búza.
A bulgur igazi superfood. Magyar neve: tört búza.
Szénhidrát és felszívódás szempontjából kiváló köret, hasonlít a rizshez, de kicsit pergősebb
az állaga, és gyakorlatilag percek alatt kész. Nagyon jól átveszi az
ízeket, ezért népszerűek a bulgurból készült saláták. Könnyű, kiadós és egészséges. Köretként kiváló pörköltekhez, szaftos fogásokhoz.
A bulgur gazdagabb rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, mint a rizs vagy a kuszkusz. Glikémiás indexe 46, míg a sima rizsé 70-90 körül van. B-vitamin és vas is van benne jócskán, ezért nagyon sok dietetikus javasolja a fogyasztását.
100 g száraz bulgur 76g CH
100 g száraz bulgur 76g CH
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése