2016. szeptember 16., péntek

Paprikás hal

Hozzávalók:

szeletelt tőkehal filé
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt vagy kókuszliszt
1 evőkanál piros paprikapor

kókuszzsír a sütéshez




Elkészítés:

A halszeleteket óvatosan megmosom, majd papírtörlővel leitatom róluk a nedvességet. (Ha fagyasztott hallal dolgozol, előző este vedd ki a mélyhűtőből)
A halat kevés sóval megszórom, majd a paprikás lisztbe forgatom és kókuszzsírban kisütöm. 

Az egészségesebb  verzió, ha a panírozott hal mindkét oldalát befújod olajsprayvel és sütőpapírra téve 10-10 percig sütöd mindkét oldalát előmelegített sütőben.

A képen látható étel kókuszliszttel készült, házi sültkrumplival és citromos-fokhagymás natúr joghurttal tálaltam.

Tipp: a burgonyahasábokat sütőpapíron süsd, ne olajban, ezt ajánlom a halnál is.

100g sültkrumpli 30g ch-t tartalmaz.
A hal és a kókuszlisztes panír szénhidrát szempontjából elhanyagolható.

Jó étvágyat!  😙

🐟🐟🐟

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése