szeletelt tőkehal filé
3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt vagy zabliszt vagy kókuszliszt
1 evőkanál piros paprikapor
só
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A halszeleteket óvatosan megmosom, majd papírtörlővel leitatom róluk a nedvességet. (Ha fagyasztott hallal dolgozol, előző este vedd ki a mélyhűtőből)
A halat kevés sóval megszórom, majd a paprikás lisztbe forgatom és kókuszzsírban kisütöm.
Az egészségesebb verzió, ha a panírozott hal mindkét oldalát befújod olajsprayvel és sütőpapírra téve 10-10 percig sütöd mindkét oldalát előmelegített sütőben.
A képen látható étel kókuszliszttel készült, házi sültkrumplival és citromos-fokhagymás natúr joghurttal tálaltam.
Tipp: a burgonyahasábokat sütőpapíron süsd, ne olajban, ezt ajánlom a halnál is.
100g sültkrumpli 30g ch-t tartalmaz.
A hal és a kókuszlisztes panír szénhidrát szempontjából elhanyagolható.
Jó étvágyat! 😙
🐟🐟🐟
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése