2016. szeptember 21., szerda

Málnás sajttorta

Hozzávalók:

Tésztához:
cukormentes keksz (gullon vagy update 1 szénhidrátcsökkentett keksz) tepsihez mérten
pár szem mandula
kókuszzsír
csipet só

Krémhez:
200g light natúr krémsajt (szobahőmérsékletű)
1 tojás
2 ek habtejszín vagy 25g tejföl
30g xilit vagy 8g diawell 1:4 édesítő
vanília (bőven mehet bele)
pár csepp citromlé
1 evőkanál utifűmaghéj vagy 12g étkezési keményítő
málna ízlés szerint



Elkészítés:

10 db kekszet aprítóba teszek, a mandulával és csipet sóval együtt ledarálom, majd a sütőformát kibélelem sütőpapírral és beleöntöm a darált kekszet. Ha kevés a mennyiség, tehetsz még bele. Befújom kókuszzsírral és lenyomkodom kanállal a masszát, majd előmelegített sütőben 6 percig sütöm.

A krém hozzávalóit turmixgépbe teszem és összeturmixolom, picit állni hagyom (10 perc), majd óvatosan ráöntöm a megsült tésztára, málnát teszek a tetejére és kb 50 percig sütöm alacsony hőfokon. Érdemes egy kis vizes tálkát is a sütőbe tenni, így nem repedezik be a teteje.

Fenti sütihez utifűmaghéjat használtam, ami nem tartalmaz szénhidrátot, viszont tökéletesen sűrít, így a kekszes alappal kell számolni csak, ami minimális, egy szelet 8 g ch-t tartalmaz.

Az adagot duplázhatod, ha nagyobb mennyiséget tervezel, az én sütőformám ekkora:



Még ma próbáld ki!  😉🍓🍰🍴



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése