50 g zabpehely
5-10 g lenmagpehely
25 g juhtúró (vagy tetszés szerinti mennyiség)
1 tojás
szénsavas víz
kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
A zabpelyhet és a lenmagpelyhet elkeverem, hozzáadok 1 tojást és a juhtúrót, majd vízzel hígítom (palacsinta tészta állagúra) és kicsit állni hagyom. Felforrósítom a palacsinta sütőben a kókuszzsírt, majd a lepény mindkét oldalát megsütöm. Kapros tejföllel és zöldségekkel tálalom.
Fenti mennyiségből 2 db lesz.
Nagyon jó alternatíva lángos vagy egyéb fehér lisztes, zsíros 'kitudjami' junkfood helyett! 😉👌
És az íze... nagyon finom! 😋🍴
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése