2016. szeptember 10., szombat

Rakott padlizsán

Hozzávalók:

30dkg csirkemell
1 közepes padlizsán
1 kisebb cukkini
1 paradicsom
10 dkg sonka
15 dkg mozzarella
1 kis pohár tejfól

bors
oregánó
olívaolaj




Elkészítés:

A megmosott csirkemelleket szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd olívaolajjal kikent tepsibe helyezem. A zöldségeket felkarikázom, a sonkát kockákra vágom és rétegzem az alábbi sorrendben:

padlizsán-só-paradicsom-cukkini-mozzarella-oregánó-sonkakockák-tejföl

A látvány kedvéért a tetejére pár csík padlizsánt és kevés paradicsomkockát is szórtam. 180 fokos előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütöttem fólia alatt. 🍆🍅🍴

Tipp: a tetejét megszórhatod plusz sajttal, figyelve a napi zsírbevitelre.

Hasznos!
Gyakran fogyasztott zöldségek CH tartalma:

100g padlizsán 6g CH
100g cukkini 3,1g CH
100g répa  8g CH
100g paradicsom 4 CH
100g uborka 3,6g CH
100g paprika 6,3g CH
100g retek 3,4g CH
100g karfiol 5g CH
100g brokkoli 6,6g CH
100g zöldborsó 14g CH
100g burgonya 20g CH
100g kukorica 24g CH

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése