125 g basmati rizs
500 g marha husi
1 fej vöröshagyma
2 tk fűszerpaprika
1 kk őrölt bors
só
1 ek olívaolaj
500 g karfiol
2 pohár tejföl
100g sajt
Pár szál spárga (elhagyható)
Ismételten nagyon egyszerű a recept:
A husit pörkölt szerűen elkészítem, a basmati rizst kifőzöm. Közben a karfiol rózsákat kb 5 percig főzöm sós vízben. Ha elkészült a hús, rizs és karfiol, összekeverem, 2-3 evőkanál tejfölt is rakok hozzá, majd rétegzem a
tepsiben (a tepsi alját érdemes megszórni zabkorpával). Végül sajtot reszelek a tetejére és megsütöm 30 perc alatt.
Mivel nagyon szeretem a spárgát, saját részre pároltam egy keveset és elkülönítettem egy kis részt a tepsiben, ahová becsempésztem pár szálat felaprítva. 😜
Az összhatás.. huhh.. nagyon jól sikerült!
Tálalásnál friss tejföl került a tetejére.
A spárga enyhe vízhajtó tulajdonságokkal rendelkezik, ennek köszönhetően kedvező befolyást gyakorol a teljes keringési rendszerre. Tisztító hatású, egykor a vesekő természetes eltávolítójaként is alkalmazták. A spárga rendkívül gazdag káliumforrás, nátriumtartalma alacsony, de foszfor, kalcium, magnézium, sőt vas is nagy mennyiségben található benne. A vitaminok közül A-, B1-, B2-, B6-, C- és E-vitamint, sőt folsavat is rejtenek a spárgarügyek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése