15 dkg teljeskiőrlésű liszt (pl tönköly) +5 dkg fehér liszt vagy zabpehelyliszt
10 -12 dkg vaj
1 kiskanál sütőpor
2 tojás
Tejszín-víz kombó (ha esetleg túl sűrű)
Édesítő
Vanília
Holland kakaópor
Sárgabarack apróra vágva
Előszőr összekevertem a száraz összetevőket, majd hozzáadtam a tojást, megolvasztott vajat, vaníliát és egy pici tejszínes vízzel hígítottam a tésztát. Kettéosztottam, majd az egyik felébe 1 púpozott evőkanál kakaó került, a másik felébe pedig aprított sárgabarack. Kb 20 percig sütöttem 180 fokon. 12 db lett belőle.
Ez a sárgabarackos vaníliás és kakós muffin tökéletes uzsonnára egy kis tejszínes kávé mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése