2016. július 28., csütörtök

Piri piri csirke rizskörettel, tzatzikivel

Hozzávalók:

Piri piri csirke:
1 kg csirke felsőcomb
1 dl olaj a páchoz: ehhez szükséges fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma pürésítve, pici rozmaring, 2 kk chillipaprika, 1 kk bors, só
sütőzacsi

Köret:
100g barna basmati rizs
20g vadrizs (elhagyható)
tetszés szerinti fűszerek

Tzatziki:
2 dl natúr joghurt
fél kígyóuborka
1-2 gerezd fokhagyma
fehérbors
pár csepp citromlé




A husihoz a páclevet előkészítettem, beleforgattam a csirkét, majd a lével együtt a sütőzacsiba tettem, 1 óráig sütöttem 150 fokon, majd kibontottam a zacsiból és még 15-20 percet pirítottam grill fokozaton.

A rizst fűszerezett vízben puhára főztem kb. 25 perc alatt.

A tzatzikihez a hozzávalókat összekevertem, majd hűtőben pihentettem tálalásig.
A zöldségköret pedig párolva készült, pici tejszínnel elkeverve.

Nagyon jó kiegészítő a joghurtos öntet ehhez a könnyed ebédhez.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése