Piri piri csirke:
1 kg csirke felsőcomb
1 dl olaj a páchoz: ehhez szükséges fél citrom leve, 3 gerezd fokhagyma pürésítve, pici rozmaring, 2 kk chillipaprika, 1 kk bors, só
sütőzacsi
Köret:
100g barna basmati rizs
20g vadrizs (elhagyható)
tetszés szerinti fűszerek
Tzatziki:
2 dl natúr joghurt
fél kígyóuborka
1-2 gerezd fokhagyma
fehérbors
pár csepp citromlé
só
A husihoz a páclevet előkészítettem, beleforgattam a csirkét, majd a lével együtt a sütőzacsiba tettem, 1 óráig sütöttem 150 fokon, majd kibontottam a zacsiból és még 15-20 percet pirítottam grill fokozaton.
A rizst fűszerezett vízben puhára főztem kb. 25 perc alatt.
A tzatzikihez a hozzávalókat összekevertem, majd hűtőben pihentettem tálalásig.
A zöldségköret pedig párolva készült, pici tejszínnel elkeverve.
Nagyon jó kiegészítő a joghurtos öntet ehhez a könnyed ebédhez.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése