150g tk liszt 50g sima liszt (a könnyedebb állag eléréséhez)
CH csökkentett liszttel is működik
20-25g lenmag pehely
100g vaj
1 tojás
Fél csomag élesztő
Só
A túrót összekeverem a tojással és a kissé megolvasztott vajjal, kimérem a liszteket és a lenmagot, sózom, élesztőt elmorzsolom majd összegyúrom az alapanyagokat. Mivel a túró vizes, így nem kell bele folyadék, nagyon jól formázható masszát kapok. 30 percre letakarom a tálat, majd kinyújtom a tésztát kb 1 cm vastagra és kiszaggatom a pogácsákat. Előmelegített sütőbe teszem (220 fok) majd negyed óra elteltével mérséklem 180 fokra. Mikor a teteje szép piros, készen van a pogi.
Megszórhatod a tetejét sajttal is, ha úgy tetszik.
Nekem 1 db pogi kb 5 g CH, uzsonnára 2-3 darab tökéletes választás, táskába is belefér! 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése