2016. július 26., kedd

Tejszínes sonkás brokkolis penne

Hozzávalók:

50 dkg teljeskiőrlésű durum penne
30 dkg sonka
50 dkg brokkoli
2 dl tejszín
szerecsendió

vaj
parmezán vagy mozzarella





Nagyon egyszerű az elkészítése:

A pennét és a brokkolit megfőztem sós vízben, majd leszűrtem. A sonkát kis kockákra vágtam, vajban lepirítottam, majd hozzáadtam a brokkolit és a pennét. Ízesítettem, főzőtejszínnel felöntöttem, majd reszelt parmezánt adtam hozzá, elkevertem és kész.

Tésztát hetente egyszer eszem, nagyon jó alternatíva a különböző maglisztekből készült tészta (pl. csicseriborsó), de nem zárkózom el a szénhidrát csökkentett alapanyagoktól sem. A lényeg, hogy mérd a szénhidrátot, ebédre 50g legyen a max ch (szénhidrát rövidítése) bevitel mindennel együtt.
A képen kb. 30 ch látható.

2 megjegyzés:

  1. Elég sokáig kitartott, nem voltam éhes egy óra múlva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a lényege a teljes kiőrlésű alapanyagoknak, nagyon örülök! 😊

      Törlés