2016. július 28., csütörtök

Kókuszos lenmagos zabkása

Hozzávalók:
 

15g zabpehely (vagy kinek mennyi az előírt CH)
1-2 dl tejszín/víz kombó vagy cukormentes kókusztej

25-30g túró
5g lenmagpehely
10g kókuszreszelék
Vanília
Édesítő
Őrölt fahéj





Elkészítettem nektek a kókuszos-lenmagpelyhes verziót is. A módszer ugyanaz, mint a vaníliás zabkásámnál, a részletes leírást a "zabkása reggeli" című bejegyzésemben találod.


Uzsonnára is bátran készítheted, mindössze 5 percet vesz igénybe! 😋

A lenmag nyálkaanyagot, többféle olajat (linol-, linolénsav, olajsav gliceridjeit), fehérjét tartalmaz. Vitaminokban (A, B, C, D és E) gazdag, ásványianyag-tartalma is jelentős: kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, króm is van benne.

A modern táplálkozástudomány a lenmagnak elsősorban azt a tulajdonságát értékeli, hogy a benne bőségesen található olaj legnagyobb része a legfinomabb esszenciális omega3 zsírsav, amely az emberi szervezet számára jótékony hatású. (A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális!) Ennek fogyasztása hozzájárul az optimális vérzsírszinthez, gátolja az érfalakon a meszes plakkok lerakódását.

Jó nasizást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése