2016. augusztus 7., vasárnap

Báránypöri vasárnapra kedvesemtől 😊

Hozzávalók:

Husi:
50 dkg báránycomb
2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paprika
1 db paradicsom
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl vörösbor
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál őrölt pirospaprika
1 mokkáskanál őrölt kömény

bors


Köret:
barna és vadrizs (70%-30% arányban)



A olívaolajat felforrósítom, a vöröshagymát megdinsztelem benne. Meghintem pirospaprikával, köménnyel, elkeverem, hozzáadom a darabolt paprikát és paradicsomot, a zúzott fokhagymát, rövid ideig együtt pirítom. Ráöntöm a megmosott húst, só, bors, majd fehéredésig sütöm. Ha zsírjára sül, kevés vizet öntök alá, majd fedő alatt lassan főzöm. Ha szükséges, a vizet pótolom. Amikor a hús puha, felöntöm a borral, és pár perc alatt készre főzöm.

Köretként fűszeres barna rizs és vadrizs keverékét választottam és természetesen párolt brokkolit.

Nagyon jól passzol hozzá házi cukormentes savanyúság, ne hagyd ki! 

 Kellemes vasárnapot, jó étvágyat! 🍴🍷 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése