150g teljeskiőrlésű liszt (tönköly, rozs, stb)
15g fehér liszt
10g lenmagpehely
10g tökmag
1 ek tejföl
1 ek túró
1 ek utifűmag héj
15-20g élesztő
0,5-1 dl langyos víz
A lisztet elkeverem a sóval, lenmagpehellyel, tökmaggal és az utifűmag héjjal, majd langyos vízben elkeverem az élesztőt, beleteszem a túrót és az 1 ek tejfölt. A vizes keveréket hozzáadom a magos liszthez és összegyúrom. Ha ragacsos a tészta, hozzáadom a 15g fehér lisztet, így jól formázható masszát kapok. Ha esetleg túl tömör a tészta, vízzel nyugodtan hígíthatod. Ezután letakarva pihentetem kb 20 percet, majd stanglikat formázok belőle és előmelegített sütőpapíros tepsiben kisütöm kb 20 perc alatt.
Tipp: vizes kézzel egyszerűbben formázható a massza, nem baj ha vizes a felülete, így ropogósabbra sül. Sütőpapíron sütve nem fog odaragadni a sütőfelülethez.
Segítség ch számoláshoz:
A nyers tészta össztömege: 365g össz ch: 96g
5 felé osztottam, így 1 stangliban 19,2 ch lett.
Az íze egyszerűen fantasztikus, kissé pörkölt magvas, aromás jellegű. 🍞😊
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése