2016. augusztus 16., kedd

Epres pudingos desszert lisztmentesen


Hozzávalók:

60g kókuszliszt
60g fehérjepor (vaníliás)
4 tojás
2 evőkanál olíva olaj
sütőpor


Tetejére:
chiás eper jam (elkészítését lásd a korábbi bejegyzésemben)
cukormentes tejszín
cukormentes update1 puding (puncs)



A lisztet elkeverem a fehérjeporral, majd beleteszem a tojás sárgáját, végül a felvert tojás fehérjét. Édesítőt nem szoktam bele tenni, mert a fehérjepor elegendő édes ízt kölcsönöz, persze ízlés kérdése. Nyugodtan mehet bele stevia, eritrit vagy xillit. 

Ha túl sűrűnek érzed a masszát, kókusztejjel hígíthatod. Előmelegített sütőbe teszem és kb 20 perc alatt megsütöm.

Tipp: készítheted 1 adagosra is, akkor 15g fehérjepor, 15g kókuszliszt és 1 tojás kell hozzá és egy kevés olaj. Összekevered egy bögrében vagy kompótos tálban a hozzávalókat, majd beteszed a mikróba kb 2 percre. Arra figyelj, hogy ne süsd túl, mert könnyen kiszárad! Ha mégis megtörténne, a ráöntött puding vagy tejszín meglágyítja a tésztát. Csak adj neki pár percet, hogy magába szívja.

Ha kókuszliszttel készíted a több adagos verziót, mindössze 14.4 g szénhidrátot fog tartalmazni.

(100g kókuszliszt 24g CH-t tartalmaz.)
😙

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése