2016. augusztus 16., kedd

Lazackockák tepsis burgonyával, besamellel


Hozzávalók:

Lazac:
25 dkg lazacfilé kockázva 
fél lime leve

őrölt bors
olívaolaj
fokhagyma


Citromos-lime-os besamel:
1 ek vaj
1 ek zabpehely liszt
2 dl tejszín-víz kombó
szerecsendió

fehérbors
fél lime reszelt héja és leve

Tepsis burgonya:
fél kg újburgonya
kókuszzsír
rozmaring

Brokkoli (tetszőlegesen)



A lazacot felkockázom, majd olívaolajon megforgatom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, borsot és egy pici sót. Amikor elkészül, rácsöpögtetem a fél lime levét. 

Ezután elkészítem a besamelt:
A tejszínes vizet felforralom egy edényben, vigyázva, hogy ne égjen le, és félreteszem. Egy másik edényben felolvasztom a vajat,  majd beleszórom a lisztet. Folyamatosan keverve pirítom, míg sárgás fehér színű lesz a vajas lisztes keverék. Hozzáöntöm a forró tejszínes vizet és csomómentesre keverem. Ízlés szerint sózom, beleteszem a borsot és a szerecsendiót. Majd folyamatos kevergetés mellett főzöm kb. 10 percig, alacsony hőfokon. A brokkolit megpárolom, óvatosan összekeverem a lazaccal és végül ráöntöm a besamelt.

Sült burgonya:
A megtisztított burgonyákat felhasítom nagyobb szeletekre, majd fedő alatt pár evőkanál enyhén sós vízben félig megpárolom. Ezután lefújom kókuszzsírral és csipet rozmaringgal összeforgatom, majd sütőpapíros tepsiben kisütöm. (a krumplit zacsiban is összeforgathatod a fűszeres olaj keverékével)

Amikor elkészült a burgonya, szedek egy keveset a tányérra, majd rákanalazom a brokkolis besameles lazacot.

100g burgonya 20 g szénhidrátot tartalmaz.

Jó étvágyat! 😊



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése