2016. augusztus 14., vasárnap

Eper jam chia maggal

Hozzávalók:

1 kg eper
2-3 evőkanál chia mag
Édesítő tetszés szerint



Aprítóba teszem az epreket, majd egy lábasban felforralom folyadék hozzáadása nélkül. Beleteszem az édesítőt (ezúttal xillitet használtam), majd a chiamag , jól elkeverem, végül fertőtlenített üvegbe öntöm és hagyom kihűlni. Nincs benne tartósító, elvileg 2 hétig hűtőben eláll.

Ha mégis szeretnéd tartósítani,  egy késhegynyi nátrium-benzoátot szórhatsz a tetejére.

10 perc volt az egész és nagyon-nagyon finom!😋

Következő próbálkozásom egy levendulás eper jam lesz zselésítve, chia nélkül, recept hamarosan!

A chia mag nagyon sokoldalú superfood kategória, részletesen itt olvashatsz róla:
http://www.originalchia.hu/chia-mag/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése