1 kg eper
2-3 evőkanál chia mag
Édesítő tetszés szerint
Aprítóba teszem az epreket, majd egy lábasban felforralom folyadék hozzáadása
nélkül. Beleteszem az édesítőt (ezúttal xillitet használtam), majd a chiamag , jól
elkeverem, végül fertőtlenített üvegbe öntöm és hagyom kihűlni. Nincs benne tartósító,
elvileg 2 hétig hűtőben eláll.
Ha mégis szeretnéd tartósítani, egy késhegynyi nátrium-benzoátot szórhatsz a tetejére.
10 perc volt az egész és nagyon-nagyon finom!😋
Következő próbálkozásom egy levendulás eper jam lesz zselésítve, chia nélkül, recept hamarosan!
A chia mag nagyon sokoldalú superfood kategória, részletesen itt olvashatsz róla:
http://www.originalchia.hu/chia-mag/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése