1 csapott ek tengeri só
1 közepes fej vöröshagyma
4 duci gerezd fokhagyma
5 szál zsenge répa
2 szál petrezselyemgyökér
1 közepes zellergumó
3-4 szál zellerlevél
1 kis csokor petrezselyem
1 kk lestyán
2 tk egész fekete bors
4-5 szem szegfűbors
1 csipet szerecsendió
3 szem burgonya
A húst megmosom, majd egy nagyobb lábasba teszem és hideg vízzel felöntöm. Közepes lángon kb fél óráig főzöm, majd a víz tetején megjelenő szürkés habot szűrővel eltávolítom. Ezután beleteszem a sót és a zöldségeket (kivéve a burgonyát). A répákat félbevágva, a zellert nagyobb cikkekre vágva, a hagymát pedig egészben. Ha leveskockával készíted, az is most kerüljön bele, kóstolással ízesítheted, majd szépen hagyjuk főlni, éppen csak gyöngyözzön, nem kevergetjük! 😁
Az utolsó 20 percben beletesszük a burgonyát és készen is van! Csirkénél a főzési idő 1,5-2 óra. Mikor kicsit hűlt a leves, átszűröm, így gyönyörűen átlátszó lesz.
Nálam az a szokás, hogy a leves után tálalom külön a zöldségeket és a főtt húst, egy kis kapor vagy sóskamártással tökéletes ebéd!
Jó étvágyat! 🍲😙
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése