2016. augusztus 26., péntek

Kedvenc palacsinta

Hozzávalók:

30g zabpehely (aprószemű vagy darált, de zabliszttel is helyettesíthető)
10g lenmagliszt
1-2 tojás
Pici só

Késhegynyi sütőpor (hogy magasabbra jöjjön fel sütésnél, de elhagyható)
Kókuszzsír a sütéshez

Tetejére:
Natúr joghurt
Chiamagos eper jam - receptért kattints a régebbi bejegyzésemre:
http://etelemertelme.blogspot.co.uk/2016/08/eper-jam-chia-maggal.html



Elkészítés:

Az elkevert zabpelyhet, lenmaglisztet és a csipet sót felöntöm egy kevés forró vízzel vagy mandulatejjel, beleteszem a tojást, jól összekeverem, olajsprayvel kifújom a palacsintasütőt és belekanalazok a masszából. Majd ismétlem, míg el nem fogy.

A natúr joghurtot elkeverem pár csepp update1 lovely sweet édesítővel, majd a palacsintára kanalazom, eper jammel koronázom.😋

Csokifüggők update1 mogyoró- vagy csokikrémmel is megkenhetik.

Édesítőt nem tettem az alap tésztába, de ízlés kérdése. 😊

Tipp: ha kisebb serpenyőben készíted, welcome falatként is tálalhatod a vendégek számára. Tuti siker!

Ebben a mennyiségben összesen 19,2 CH van.

Készítsétek, egyétek! 😍


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése