2016. augusztus 29., hétfő

Joghurtos pohárkrém eperjammel

Hozzávalók:

5 púpozott evőkanál natúr görögjoghurt
1 dl tejszín
vanília
édesítő (lovely sweet)
pár csepp citromlé
chia magos eperjam:
 http://etelemertelme.blogspot.co.uk/2016/08/eper-jam-chia-maggal.html

Tetejére:
natúr zabpehely
napraforgómag
tökmag
mandulaszelet
pár szem eper



Elkészítés:

A joghurtot elkevertem a citromlével, édesítővel és a vaníliával. A habtejszínt felvertem elektromos habverővel és óvatos mozdulatokkal hozzákevertem a joghurthoz.  A zabpelyhet, napraforgómagot, tökmagot és a mandulaszeleteket száraz serpenyőben aranybarnára pirítom.

Rétegzés:
chiamagos eperjam, joghurtos-tejszínes krém, majd a pirított magok és pár szem eper

Tipp:
A joghurtot vaníliás fehérjeporral és egy kevés kókuszreszelékkel is ízesítheted, úgy már nem kell bele tejszín. Nagyon finom!

Igazi csajos desszert, tévé előtt nasiként is nyugodtan eheted! 😉🍧🍓


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése