2016. augusztus 24., szerda

Rántott hal fűszeres panírban basmati rizzsel, fokhagymás spenóttal és vajas borsópürével


Hozzávalók:

Rántott hal:
50 dkg filézett tőkehal
5 dkg zabpehelyliszt

1-2 tojás
15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (update1 panírmorzsát használtam)
csipet fokhagymapor
csipet petrezselyem
 1/2 dl olaj


Borsópüré:
150g borsó
1 ek vaj

petrezselyem ízlés szerint

Spenót köret:
150g spenót
1-2 szál répa
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejszín








 Elkészítés:

A halszeletekről a nedvességet papírtörlővel felitatom, enyhén besózom, majd bepanírozom.
(liszt-tojás-panírmorzsa-fokhagymapor-petrezselyem)

A halszeleteket forró olajban vagy sütőpapíros tepsiben aranybarnára kisütöm. Ha a sütőben készült verziót választom, akkor a halszeleteket a panírozás után olajsprayvel befújom, aztán teszem a sütőpapírra. 180 fokos elmőmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd megfordítom a szeleteket és szintén 10 percre visszatolom.

A basmati rizst olívaolajon megpirítom, majd 2x annyi vízben megpárolom.

A borsót vajon egészen puhára párolom, ízesítem sóval és petrezselyemmel, majd villával összetöröm. (kevés vízzel hígítható)

Végül a spenótot, karikára vágott répát és a fokhagymát kevés sós vízben szintén megpárolom, majd lecsepegtetem, hozzáadom a tejszínt és botmixerrel darabosra (nem pépesre) turmixolom.

Jó étvágyat! 😉

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése