Hozzávalók:
Rántott hal:
50 dkg filézett tőkehal
5 dkg zabpehelyliszt
só
1-2 tojás
15 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa (update1 panírmorzsát használtam)
csipet fokhagymapor
csipet petrezselyem
1/2 dl olaj
Borsópüré:
150g borsó
1 ek vaj
só
petrezselyem ízlés szerint
Spenót köret:
150g spenót
1-2 szál répa
2 gerezd fokhagyma
1-2 ek tejszín
só
Elkészítés:
A halszeletekről a nedvességet papírtörlővel felitatom, enyhén
besózom, majd bepanírozom.
(liszt-tojás-panírmorzsa-fokhagymapor-petrezselyem)
A halszeleteket forró olajban vagy sütőpapíros tepsiben aranybarnára kisütöm. Ha a sütőben készült verziót választom, akkor a halszeleteket a panírozás után olajsprayvel befújom, aztán teszem a sütőpapírra. 180 fokos elmőmelegített sütőben 10 percig sütöm, majd megfordítom a szeleteket és szintén 10 percre visszatolom.
A basmati rizst olívaolajon megpirítom, majd 2x annyi vízben megpárolom.
A borsót vajon egészen puhára párolom, ízesítem sóval és petrezselyemmel, majd villával összetöröm. (kevés vízzel hígítható)
Végül a spenótot, karikára vágott répát és a fokhagymát kevés sós vízben szintén megpárolom, majd lecsepegtetem, hozzáadom a tejszínt és botmixerrel darabosra (nem pépesre) turmixolom.
Jó étvágyat! 😉
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése